Jemný borůvkový cheesecake recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
50 g máslo
5 lžic cukr krupice
200 g borůvky
1000 g mascarpone
250 g máslové sušenky

Postup přípravy receptu

  1. Začneme přípravou korpusu. Sušenky vsypeme do hrubého mikrotenového sáčku a paličkou na maso nebo válečkem rozdrtíme. K sušenkám přidáme lžíci cukru, rozpuštěné máslo a dobře promícháme

  2. Následuje příprava sýrového krému. Mascarpone vyklopíme do mísy, přidáme 2 lžíce cukru, rozklepnutá vejce a špetku soli. Masccarpone krém vyšleháme dohladka

  3. Kulatou formu s odnímatelným okrajem vymažeme máslem, vsypeme sušenkovou směs a dobře utlačíme ke dnu. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 10 minut

  4. Čerstvé borůvky omyjeme, necháme okapat, vsypeme do mixéru a společně s 2 lžícemi cukru rozmixujeme na pyré. Na rozpečený sušenkový základ vlijeme mascarpone krém a rovnoměrně uhladíme stěrkou

  5. Na krém vlijeme rozmixované borůvky a pomocí vidličky nepravidelně promícháme. Formu vložíme do pekáče, kolem nalijeme vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky formy. Cheesecake vložíme do trouby, jejíž teplotu jsme snížili na 160 °C. Borůvkový cheesecake pečeme 60 minut a poté ho necháme v troubě postupně chladnout, aby nám příliš nepopraskal. Poté cheesecake chladíme přes noc v lednici

  6. Dobře vychlazený cheesecake vyjmeme z formy a ostrým nožem, který si namáčíme do vlažné vody, nakrájíme na trojúhelníčky

  7. Borůvkový cheesecake na dezertním talířku dozdobíme lístkem máty nebo meduňky a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!