Jemný brokolicový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks česnek
50 g máslo
2 ks cibule
2 l voda
1 kg brokolice
50 g hladká mouka
5 plátků toastový chléb
3 dl smetana na vaření
5 plátků sýr madeland
podle chuti
sůl
mletý muškátový květ
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Z brokolice odkrájíme růžičky a košťál nakrájíme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme se solí.

  2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, za stálého míchání zasmahneme mouku, potom zalijeme vodou, vložíme kusy košťálu, trochu osolíme a vaříme 30 minut.

  3. Scedíme, vložíme růžičky brokolice, necháme přejít varem a rozmixujeme. Brokolicový krém zjemníme smetanou, ochutíme muškátovým květem a utřeným česnekem se solí.

  4. Toastový chléb pokapeme olejem, položíme plátky sýra a krátce zapečeme při 200 °C. Toasty krájíme na malé kostky.

  5. Jemný brokolicový krém podáváme s opečenými toasty, které vkládáme přímo do polévky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!