Jemný brokolicový krém recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks česnek 50 g máslo 2 ks cibule 2 l voda 1 kg brokolice 50 g hladká mouka 5 plátků toastový chléb 3 dl smetana na vaření 5 plátků sýr madeland podle chuti sůl mletý muškátový květ podle potřeby olivový olej
Postup Jemný brokolicový krém recept
Postup přípravy receptu
-
Z brokolice odkrájíme růžičky a košťál nakrájíme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme se solí.
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, za stálého míchání zasmahneme mouku, potom zalijeme vodou, vložíme kusy košťálu, trochu osolíme a vaříme 30 minut.
Scedíme, vložíme růžičky brokolice, necháme přejít varem a rozmixujeme. Brokolicový krém zjemníme smetanou, ochutíme muškátovým květem a utřeným česnekem se solí.
Toastový chléb pokapeme olejem, položíme plátky sýra a krátce zapečeme při 200 °C. Toasty krájíme na malé kostky.
Jemný brokolicový krém podáváme s opečenými toasty, které vkládáme přímo do polévky.