Jemný čokoládový dezert recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 175 g máslo 1,5 dl hladká mouka 200 g hořká čokoláda hrubá mouka na vysypání máslo na vymazání 2 dl třtinový cukr
Postup Jemný čokoládový dezert
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme na mírném ohni rozpustit a přidáme na kostičky nalámanou hořkou čokoládu. Můžeme použít klasickou hořkou čokoládu, ale i s vyšším obsahem kakaa. Spojíme, až získáme hladkou čokoládovou hmotu. Pokud máme strach, že bychom mohli čokoládu připálit, připravíme čokoládu ve vodní lázni. Odstavíme z tepla
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh
Do čokoládovo-máslové hmoty vmícháme třtinový cukr a žloutky. Postupně přidáme i mouku a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků
Menší formu (asi poloviční plech) vymažeme a vysypeme. Vlijeme čokoládové těsto a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 25 minut, ale řídíme se typem trouby. Střed by měl zůstat trochu měkký
Jemný čokoládový dezert necháme vychladnout a nakrájíme na kostky. Dezert je výborný i teplý, ale bude se nám rozpadat. Skvěle chutná doplněný zmrzlinou.