Jemný fazolový krém recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 dkg tuk 1-2 ks bobkový list 6 dkg hladká mouka 1 l masový vývar 20 dkg bílé fazole 2 dl smetana na vaření podle chuti sůl mletý černý pepř na ozdobu petrželka
Postup Jemný fazolový krém recept
Postup přípravy receptu
-
Bílé fazole necháme několik hodin namočené a potom uvaříme doměkka. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme prochladlým vývarem, dobře rozšleháme, přidáme bobkový list a necháme alespoň 20 minut vařit. Vývar přiléváme postupně podle požadované hustoty.
Vařené fazole i s vodou, ve které jsme je uvařili, rozmixujeme. Přimícháme smetanu, dochutíme solí a pepřem. Fazolovou polévku necháme ještě chvíli provařit a potom přecedíme.
Jemný fazolový krém na talíři posypeme petrželkou nebo pažitkou a podáváme na stůl k jídlu.