Jemný perník od Haničky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnků olej
1 ks vejce
8 lžic kakao
1 hrnek mléko
0 hrnků cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
2 hrnky hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do perníku
podle potřeby
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy postupně dáme 2 hrnky hladké mouky, půl hrnku cukru krupice, 1 hrnek vlažného mléka, půl hrnku oleje, 1 vejce, 1 kypřící prášek do perníku, 1 vanilkový cukr a 8 lžic kakaa. Všechny tyto ingredience pořádně promícháme, aby nám vzniklo hladké těsto.

  2. Plech si vysypeme moukou a nalijeme na něj těsto. Perník pečeme asi 30 minut při teplotě 180 °C.

  3. Jemný perník od Haničky po vychladnutí nakrájíme a podáváme k odpolední kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!