Jemný zeleninový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g šunka 1 ks zelená paprika 1 ks menší cuketa 1 ks oranžová paprika omáčka 1 lžička sůl 2 ks žloutek 1 lžička kari 300 g gouda 1 špetka mletý bílý pepř 270 g plnotučné mléko na ozdobu 300 g rajče čerstvá meduňka nebo petrželka podle potřeby olej lisovaný za studena na vymazání
Postup Jemný zeleninový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Papriku nakrájíme na větší kostky, cuketu (i se slupkou) na plátky a rajčata na osminky. Sýr nastrouháme nahrubo a šunku nakrájíme na nudličky.
Smícháním mléka, goudy, žloutků a koření si připravíme omáčku.
Na dno lehce vymaštěné formy poklademe cuketu střídavě s paprikou, posypeme šunkou a přelijeme omáčkou. Postup ještě dvakrát opakujeme.
Pečeme v předehřáté troubě asi 30 - 35 minut na 200 °C. Hotový, mírně vychladlý nákyp ozdobíme rajčaty a snítkou meduňky nebo kadeřavé petrželky a můžeme servírovat.
Dělená strava - neutrální pokrm.