Kachna na pepři s mrkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
600 g mrkev
1 lžíce kapary
400 g šalotka
1 lžička citronová šťáva
1 svazek petrželová nať
2 lžičky mletý černý pepř
1 dl suchá marsala
2 ks vykostěná kachní prsa

Postup přípravy receptu

  1. Troubu vyhřejeme na 180 °C. Kachnu poklademe na plech kůží navrch a mřížkovitě ji nařežeme. Pepř smícháme se solí a přitlačíme na obě strany masa. Oloupeme šalotku.

  2. Na sporáku rozehřejeme těžší pánev, vložíme kachní filety tukovou stranou dolů a prudce opečeme. Obrátíme je a opět krátce opečeme. Filety vybereme a ve výpeku osmažíme šalotky. Opět vložíme kachnu (tukovou stranou navrch) a vložíme do trouby asi na 40 minut.

  3. Oloupeme a rozčtvrtíme mrkev, podusíme ji na másle. Přidáme kapary a podlijeme marsalou, osolíme, okořeníme a přikryjeme poklicí. Dusíme asi 8 minut. Petrželovou nať nasekáme, mrkev ochutíme citronovou šťávou, smícháme s natí.

  4. Kachní prsa nakrájíme na plátky a s mrkví upravíme na mísu. Kachnu na pepři s mrkví podáváme s opékaným bramborem a lehkým červeným vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!