Kachna na pepři s mrkví recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce máslo 600 g mrkev 1 lžíce kapary 400 g šalotka 1 lžička citronová šťáva 1 svazek petrželová nať 2 lžičky mletý černý pepř 1 dl suchá marsala 2 ks vykostěná kachní prsa
Postup Kachna na pepři s mrkví recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu vyhřejeme na 180 °C. Kachnu poklademe na plech kůží navrch a mřížkovitě ji nařežeme. Pepř smícháme se solí a přitlačíme na obě strany masa. Oloupeme šalotku.
Na sporáku rozehřejeme těžší pánev, vložíme kachní filety tukovou stranou dolů a prudce opečeme. Obrátíme je a opět krátce opečeme. Filety vybereme a ve výpeku osmažíme šalotky. Opět vložíme kachnu (tukovou stranou navrch) a vložíme do trouby asi na 40 minut.
Oloupeme a rozčtvrtíme mrkev, podusíme ji na másle. Přidáme kapary a podlijeme marsalou, osolíme, okořeníme a přikryjeme poklicí. Dusíme asi 8 minut. Petrželovou nať nasekáme, mrkev ochutíme citronovou šťávou, smícháme s natí.
Kachní prsa nakrájíme na plátky a s mrkví upravíme na mísu. Kachnu na pepři s mrkví podáváme s opékaným bramborem a lehkým červeným vínem.