Kachna pečená s jablky a medem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička kmín
4 ks jablko
2 kg kachna
4 lžíce med
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři středně velká jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na menší kostky a smícháme se čtyřmi lžícemi medu.

  2. Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme ze všech stran, ale nesolíme dovnitř. Potom naplníme vnitřek kachny jablky s medem a jehlou spojíme.

  3. Vložíme kachnu do pekáče, podlijeme trochou vody a okmínujeme. Za občasného podlévání pečeme 2 - 2,5 hodiny.

  4. Kachnu pečenou s jablky a medem podáváme s houskovým knedlíkem a červeným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!