Kachna po japonsku z parního hrnce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 hlávka čínské zelí
1/2 šálku saké
2 ks kachní prso

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa opláchneme proudem studené vody a rozložíme je na tácek nebo mísu kůží dolů, osolíme a necháme nejméně 2 hodiny odpočinout v chladničce

  2. Maso zalijeme japonským alkoholickým nýpojem saké, vložíme do parního hrnce a pod pokličkou připravujeme v páře 7 minut. Mezitím rozehřejeme malou pánev na mírnou teplotu

  3. Uvařené maso vyjmeme z parního hrnce a odložíme stranou, na pařák dáme čínské zelí a pod pokličkou připravujeme 3 minuty

  4. V pánvičce si zatím rozehřejeme trochu olivového oleje. Kachní prsa necháme v pánvičce krátce osmahnout kůží dolů. Poté maso nakrájíme na 4-5 porcí

  5. Zelí vyjmeme z pařáku, pokrájíme a podáváme jako přílohu k masu. Ihned servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!