Kachní paštika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
2 lžíce olej
1 lžička sůl
špetka tymián
100 g ořechy
120 g žampiony
mletý bílý pepř
150 ml smetana ke šlehání
3 kuličky drcený jalovec
3 kuličky drcené nové koření
3 ks kachní stehno
špetka citronová kůra (čerstvá)
100 g neškvařené sádlo
120 g kachní nebo drůbeží játra
omáčka
sůl
1 lžíce med
100 ml červené víno
1 lžička dijonská hořčice
100 g rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Kachní stehna vykostíme, odstraníme kůži a rozdělíme na poloviny. Polovinu masa umeleme najemno. Stejně najemno umeleme i sádlo a játra. Odděleně, ve třech miskách, uložíme do lednice.

  2. Zbytek masa i kůži, spolu se slaninou a žampiony, nakrájíme na kostky. Ořechy nahrubo nasekáme a spolu se žampiony je podusíme na rozehřátém oleji.

  3. V mixeru rozšleháme šlehačku s vychlazeným masem, solí a kořením. Postupně přidáváme játra i sádlo a nakonec citronovou kůru. Hmotu přendáme do mísy, přidáme nakrájené maso s kůží, kostky slaniny i podušené žampiony s ořechy.

  4. Všechny ingredience důkladně promícháme, narovnáme do zapékací mísy (nebo forma na chlebíček) a vložíme do trouby na pekáček nebo plech s vodou. Pečeme asi 40 - 60 minut (podle tvaru formy) na 120 °C.

  5. Smícháme víno s medem a marmeládou a pomalu uvedeme do varu. Zmírníme plamen, za občasného míchání svaříme na polovinu a necháme vychladnout. Do vlažné omáčky vmícháme hořčici a podle chuti sůl.

  6. Kachní paštiku nakrájíme na plátky a podáváme s rybízovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!