Smažené žampiony plněné sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
50 g máslo
2 - 3 lžíce majonéza
3 lžíce kečup
pepř
100 ml červené víno
hladká mouka
100 g strouhaný sýr
strouhaná houska
1 lžíce chilli omáčka
500 g větší žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony oloupeme a kloboučky oddělíme od nožiček. Ze změklého másla a strouhaného sýru umícháme náplň, kterou podle potřeby přisolíme a opepříme. Klouboučky žampionů naplníme sýrovou náplní a necháme v lednici ztuhnout

  2. Nyní si připravíme omáčku. Nožičky jemně usekáme a orestujeme na malém množství oleje. Pak je podlijeme vínem a zvolna dusíme, dokud se tekutina neodpaří. Přidáme kečup, chilli omáčku, vše necháme přejít varem a odstavíme z tepla. Do vychladlé směsi vmícháme majonézu a omáčku necháme v chladu rozležet

  3. Naplněné hlavičky žampionů obalíme v trojobalu a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova

  4. Plněné smažené žampiony plněné sýrem podáváme s pikantní studenou omáčkou jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!