Kachní prsa na jablkách a kalvádosu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl máslo 4 ks jablko citronová šťáva 4 ks kachní prsa černý pepř drcený kalvádos (pravý calvados)
Postup Kachní prsa na jablkách a kalvádosu recept
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme je. Na pánvi (vhodné do trouby) rozehřejeme trochu oleje a prsa na něm osmažíme z obou stran. Pánev s masem vložíme do vyhřáté trouby.
Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na druhé pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jablka, zakápneme je citronovou šťávou a podusíme je do měkka. Nakonec je zalijeme kalvádosem a ještě krátce podusíme.
Když jsou prsa upečená, přidáme k nim jablka a na sporáku vše krátce povaříme.
Podáváme přelitá omáčkou a s bramborovou kaší.