Kachní prsa na jablkách a kalvádosu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
máslo
4 ks jablko
citronová šťáva
4 ks kachní prsa
černý pepř drcený
kalvádos (pravý calvados)

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme je. Na pánvi (vhodné do trouby) rozehřejeme trochu oleje a prsa na něm osmažíme z obou stran. Pánev s masem vložíme do vyhřáté trouby.

  2. Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na druhé pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jablka, zakápneme je citronovou šťávou a podusíme je do měkka. Nakonec je zalijeme kalvádosem a ještě krátce podusíme.

  3. Když jsou prsa upečená, přidáme k nim jablka a na sporáku vše krátce povaříme.

  4. Podáváme přelitá omáčkou a s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!