Kachní stehna s jablečnou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
4 ks cibule
1 lžička kmín
5 lžiček med
10 ks červené jablko
4 ks kachní stehna

Postup přípravy receptu

  1. Stehna omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče, osolíme a okmínujeme.

  2. Polovinu jablek (bez jádřinců) nakrájíme na osminky, cibuli oloupeme a také nakrájíme na osminky. Vše rozprostřeme na stehna. Mírně podlijeme vodou a přikryté pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C.

  3. Mezitím si oloupeme a vyjádřincujeme druhou polovinu jablek. Asi po 20 minutách, až se ze stehen vypeče dost tuku, jej polovinu odebereme a vlijeme do malého kastrolku. Přidáme nakrájená loupaná jablka, trochu vody, lžičku medu a rozvaříme.

  4. Asi 10 minut před dopečením stehen pekáč odkryjeme a stehna jemně potřeme medem. Omáčku rozmixujeme, dochutíme mírně solí, popřípadě medem.

  5. Kachní stehna podáváme s kysaným zelím a knedlíkem, přelitá jablečno-medovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!