Kakaová buchta ala černoušek s marmeládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 lžíce marmeláda
2 lžíce kakao
500 ml mléko
280 g cukr krupice
450 g hladká mouka
80 g Hera
2 lžičky jedlá soda
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy dáme hladkou mouku smíchanou s kakaem a sodou, středně velký plech vymažeme tukem a vysypeme moukou.

  2. Vejce, tuk, cukr a marmeládu (šípková, rybízová, dýňová, povidla) vyšleháme do světlé pěny. Pak postupně vmícháme mouku a vlažné mléko. Mícháme, dokud těsto nezačne dělat puchýřky.

  3. Těsto nalijeme na plech, rozhrneme směrem do středu a vložíme do předehřáté trouby. Kakaovou buchtu pečeme asi na 175 °C 25 - 30 minut.

  4. Před podáváním vychladlou buchtu posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!