Kakaový krémeš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
50 g máslo
1 lžíce kakao
5 lžic mléko
1 balíček prášek do pečiva
150 g cukr krupice
450 g hladká mouka
krém
200 g máslo
0 l mléko
100 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
2 lžíce polohrubá mouka
podle chuti
rum
náplň
1 balíček dětské piškoty
podle potřeby
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Na vál prosejeme mouku, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Těsto rozpůlíme a vyválíme na dvě placky o velikosti plechu. Vložíme je předehřáté trouby a upečeme dorůžova. Pak je necháme vychladnout.

  2. Mezitím si připravíme krém. Z 1/2 l mléka, 2 lžic polohrubé mouky a 1 vanilkového cukru uvaříme kaši a za stálého míchání ji vychladíme. Utřeme máslo s cukrem a po částech do něj zašleháme vychladlou kaši.

  3. Jednu upečenou placku potřeme polovinou krému a poklademe piškoty, které můžeme pokapat rumem. Ty pak potřeme druhou polovinou krému. Nakonec vše přiklopíme druhou placku. Povrch přelijeme rozehřátou čokoládou nebo čokoládovou polevou.

  4. Kakaový krémeš necháme uležet a ztuhnout v lednici. Pak jej nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!