Kalamáry s bylinkovo-česnekovou zálivkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1-2 ks citron 1 ks limetka 200 ml olivový olej 1 lžíce sušená petrželka 1-2 lžičky mořská sůl 1 lžíce sušená pažitka 0.5 lžíce sušený kopr 600 g kalamary
Postup Kalamáry s bylinkovo-česnekovou zálivkou recept
Postup přípravy receptu
-
Mořské plody důkladně opereme ve vlažné vodě a očistíme. Takto očištěné kalamáry polijeme šťávou z citronu a opečeme na rozpálené pánvi s troškou olivového oleje, dokud nejsou hotové. Asi 10 - 15 minut. Poté je osolíme.
Připravíme si zálivku. Z česneku utřeného se solí, který pořádně rozmícháme ve 190 ml olivového oleje spolu s jemně nasekanou petrželovou natí, sušenou pažitkou a sušeným korepm.
Hotové kalamáry přelijeme bylinkovo-česnekovou zálivkou, ozdobíme limetkou nebo plátky citronů. Kalamáry s bylinkovo-česnekovou zálivkou ihned podáváme.