Kančí guláš recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 5 ks cibule tymián 2 - 3 dl voda brusinky olivový olej 3 lžíce hladká mouka mletý černý pepř 1 dl černé pivo 3 lžíce sušená smetana 1/2 balíčku koření na divočinu 1 kg maso z divočáka knedlík
Postup Kančí guláš
Postup přípravy receptu
-
Maso z divočáka dobře očistíme, pokrájíme na kostky a okořeníme - použijeme koření na divočinu. Přidáme pepř, ještě trochu tymiánu a zalijeme olivovým olejem. Necháme v chladu uležet - maso více zjemní a přebere vůni koření. Cibuli oloupeme a nasekáme
Na oleji si zpěníme cibuli, přidáme naložené maso a orestujeme. Vhodíme bobkový list, osolíme, přikryjeme pokličkou a chvíli pečeme. Při pečení podlijeme trochu černým pivem
Když je maso měkké, zaprášíme ho hladkou moukou, promícháme a zalijeme opatrně trochou vody. Opět dobře promícháme. Můžeme ještě přidat černé pivo (podle chuti, dodá guláši sladší chuť), sušenou smetanu pro zjemnění a provaříme
Kančí guláš podáváme s knedlíkem a nezapomeneme ho doplnit brusinkami.