Kančí guláš s uzenou paprikou a špekovým knedlíkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce petrželka mléko 3 ks cibule mouka voda houska špek chleba rostlinný olej mletý černý pepř kančí kýta uzená paprika 2 lžíce drcených rajčat
Postup Kančí guláš s uzenou paprikou a špekovým knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme rostlinný olej, orestujeme nakrájenou cibuli a zalijeme kapkou vody, aby cibule dostala jednotnou barvu. Když se voda odpaří, přisypeme uzenou papriku, necháme spojit a zase zalijeme vodou. Přidáme drcená rajčata a jakmile se směs začne vařit, vložíme do hrnce nakrájené maso, opepříme a osolíme. Necháme rychle zavařit, pak stáhneme var, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka
Teď si připravíme špekové knedlíky: špek nakrájíme na kostky a necháme orestovat
Do žloutků nalijeme trochu mléka a přisypeme nakrájenou housku. Osolíme, opepříme a promícháme. Pak ke směsi přidáme opečený špek, zaprášíme moukou a postupně vmícháme vyšlehaný sníh. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku
Namočíme si ruce, vytvarujeme knedlíky a necháme vařit ve vroucí vodě 8 - 10 minut
Guláš zahustíme nalámaným chlebem a necháme ještě chvíli povařit
Kančí guláš nandáme na talíř a podáváme se špekovým knedlíkem
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!