Kapr na pepři recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 lžíce ocet
150 g cibule
150 g celer
tymián
6 dl voda
150 g mrkev
4 porce kapr
1 ks bobkový list
1 dl červené víno
citronová šťáva
celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Několik zrnek pepře rozdrtíme, přidáme bobkový list, tymián, 1 stroužek česneku, ocet a 6 dl vody a směs povaříme půl hodiny. Vývar procedíme, přidáme víno a na kousky nakrájenou zeleninu a cibuli a opět chvilku povaříme.

  2. Do směsi přidáme očištěné porce kapra, sůl, citronovou šťávu a vaříme 15 minut.

  3. Kapra na pepři můžeme podávat například s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!