Kapr pečený s kysanou smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
4 větvičky tymián
4 porce kapr
150 g zakysaná smetana
1 lžíce vinný ocet
2 ks jarní cibulka
1 lžička celý černý pepř
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra osolíme, pokapeme vinným octem, poklademe tymiánem a necháme odležet asi 15 minut.

  2. Na dno pekáčku nasypeme pokrájenou jarní cibulku a na ni položíme porce kapra tak, aby neležely na dně pekáčku. Podlijeme sklenkou vody a opepříme. Na kapra poklademe plátky másla.

  3. Pekáček přiklopíme a dáme do trouby nahřáté na 180 °C. Po 20 minutách odklopíme, přelijeme rozmíchanou smetanou a dopečeme dozlatova. Pokud chceme snížit riziko vysrážení zakysané smetany, smícháme ji půl napůl se smetanou 33%.

  4. Kapra pečeného s kysanou smetanou rozdělíme na talíře a podáváme s vařenou zeleninou a vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!