Kapr pečený s kysanou smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 4 větvičky tymián 4 porce kapr 150 g zakysaná smetana 1 lžíce vinný ocet 2 ks jarní cibulka 1 lžička celý černý pepř podle chuti sůl
Postup Kapr pečený s kysanou smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Porce kapra osolíme, pokapeme vinným octem, poklademe tymiánem a necháme odležet asi 15 minut.
Na dno pekáčku nasypeme pokrájenou jarní cibulku a na ni položíme porce kapra tak, aby neležely na dně pekáčku. Podlijeme sklenkou vody a opepříme. Na kapra poklademe plátky másla.
Pekáček přiklopíme a dáme do trouby nahřáté na 180 °C. Po 20 minutách odklopíme, přelijeme rozmíchanou smetanou a dopečeme dozlatova. Pokud chceme snížit riziko vysrážení zakysané smetany, smícháme ji půl napůl se smetanou 33%.
Kapra pečeného s kysanou smetanou rozdělíme na talíře a podáváme s vařenou zeleninou a vařenými bramborami.