Kapr podle Marušky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 ks kapr
těstíčko
sůl
2 ks vejce
vegeta
100 g hladká mouka
60 g sterilované žampiony
100 g sterilovaná kapie
podle potřeby
ztužený tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Očištěného kapra naporcujeme, osolíme, obalíme v mouce a ve směsi připravené ze sekaných sterilovaných žampionů, sekané sterilované kapie, vajec, mouky a soli s vegetou.

  2. Obaleného kapra vložíme do rozehřátého tuku a zvolna ho smažíme.

  3. Kapra podle Marušky podáváme s vařenými brambory posypané sekanou petrželkou a nahrubo strouhanou vařenou mrkví. Můžeme ozdobit i pokrájeným sterilovaným žampionem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!