Kapr rošťák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks kapr
marináda
1 palička česnek
1 lžička sůl
2-3 ks vejce
2 lžíce solamyl
1 lžička plnotučná hořčice
1 lžička worcesterská omáčka
1 lžička mletý černý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
citron
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kapra o hmotnosti 2,5 - 3 kg pomocí lžíce zbavíme šupin, odkrojíme hlavu, ploutve a ocas. Podél páteře rozkrojíme na dvě části, odkrojíme páteř a odstraníme viditelné kosti. Páteř, hlavu a jiné části můžeme použít na přípravu polévky.

  2. Poloviny kapra si rozkrájíme na jednotlivé porce, půl podkovičky a omyjeme. Kdo chce, může stáhnout z kůže, ale není to nutné. Každou porci pokapeme z obou stran čerstvým citronem nebo koupenou citronkou a necháme odležet.

  3. Mezitím si připravíme marinádu. Česnek oloupeme a prolisujeme. Důkladně smícháme všechny ingredience. Porce kapra potřeme směsí a necháme v míse uložené v lednici alespoň 24 hodin marinovat.

  4. Druhý den kapra obalíme v klasickém trojobalu - mouce, vejci a strouhance, a osmažíme na pánvi nebo ve fritovacím hrnci dozlatova. Porce můžeme nechat zapéci i v troubě.

  5. Kapra rošťáka podáváme teplého nebo studeného s bramborovým salátem a plátky citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!