Kapr s bylinkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
0.5 ks citron
4 porce kapr
omáčka
sůl
2 lžíce máslo
petrželka
0 l mléko
1 ks cibule
bazalka
2 lžičky hladká mouka
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra omyjeme, osušíme, nasolíme a zakápneme citronovou šťávou - vymačkanou asi z půlky citronu. Necháme v chladu uležet.

  2. Mezitím si připravíme bylinkovou omáčku. Bylinky omyjeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme, omyjeme a nasekáme najemno. Na pánvi zpěníme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Jíšku zředíme mlékem a necháme provařit. Poté omáčku opepříme a přidáme nasekané bylinky. Omáčku za stálého míchání ještě pár minut povaříme.

  3. Na pánev dáme máslo, na kterém opečeme porce nasoleného kapra.

  4. Osmaženého kapra servírujeme na talíře a každou porci přelijeme bylinkovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!