Kuřecí čtvrtky na zelenině pečené v titanovém hrnci recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks pórek 2 ks mrkev 6 kuliček pepř celý 2 lžíce olivový olej 5 ks žampion 2 ks kuřecí zadní čtvrtka 2 lžičky pepřová hořčice 0,5 l zeleninový nebo drůbeží vývar
Postup Kuřecí čtvrtky na zelenině pečené v titanovém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí čtvrtky umyjeme, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a tučnější kousky okrájíme. Opatrně uvolníme kůži a maso pod kůží osolíme a potřeme pepřovou hořčicí. Necháme alespoň 1 hodinu, lépe však přes noc marinovat
Mrkev a pórek očistíme, umyjeme a nakrájíme na kolečka. Žampióny oloupeme a nakrájíme na středně velké kousky
V hrnci rozpálíme olej a 10-15 minut zprudka opékáme kuřecí čtvrtky dozlatova. Každé 2-3 minuty obracíme, aby se kůže nepřipálila. Poté kuřecí čtvrtky vyjmeme z hrnce a na výpeku asi 5 minut restujeme zeleninu. Zlehka osolíme
Zeleninu dáme stranou na talíř, aby se v průběhu přípravy kuřecích čtvrtek zcela nerozvařila. Kuřecí čtvrtky vrátíme do hrnce, podlijeme vývarem, přidáme kuličky pepře a za občasného podlévání (až nám dojde vývar stačí pouze voda) dusíme pod pokličkou obalenou alobalem asi 1 hodinu. Nakonec přidáme zeleninu a společně podusíme ještě asi 10 minut
Kombinaci zeleniny lze obměnit dle vlastní chuti
Podáváme například s kari rýží
Titanové nádobí zakoupíte u společnosti Top Moravia.