Kuřecí čtvrtky na zelenině pečené v titanovém hrnci recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks pórek
2 ks mrkev
6 kuliček pepř celý
2 lžíce olivový olej
5 ks žampion
2 ks kuřecí zadní čtvrtka
2 lžičky pepřová hořčice
0,5 l zeleninový nebo drůbeží vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí čtvrtky umyjeme, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a tučnější kousky okrájíme. Opatrně uvolníme kůži a maso pod kůží osolíme a potřeme pepřovou hořčicí. Necháme alespoň 1 hodinu, lépe však přes noc marinovat

  2. Mrkev a pórek očistíme, umyjeme a nakrájíme na kolečka. Žampióny oloupeme a nakrájíme na středně velké kousky

  3. V hrnci rozpálíme olej a 10-15 minut zprudka opékáme kuřecí čtvrtky dozlatova. Každé 2-3 minuty obracíme, aby se kůže nepřipálila. Poté kuřecí čtvrtky vyjmeme z hrnce a na výpeku asi 5 minut restujeme zeleninu. Zlehka osolíme

  4. Zeleninu dáme stranou na talíř, aby se v průběhu přípravy kuřecích čtvrtek zcela nerozvařila. Kuřecí čtvrtky vrátíme do hrnce, podlijeme vývarem, přidáme kuličky pepře a za občasného podlévání (až nám dojde vývar stačí pouze voda) dusíme pod pokličkou obalenou alobalem asi 1 hodinu. Nakonec přidáme zeleninu a společně podusíme ještě asi 10 minut

  5. Kombinaci zeleniny lze obměnit dle vlastní chuti

  6. Podáváme například s kari rýží

  7. Titanové nádobí zakoupíte u společnosti Top Moravia.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!