Kapr s nádivkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 60 g máslo 100 g šunka 1 ks cibule 1 ks kapr 200 g houby 200 ml suché bílé víno podle chuti sůl tymián sekaná petrželka mletý pepř koření na ryby
Postup Kapr s nádivkou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. Šunku nakrájíme na nudličky. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a rozdělíme na poloviny. Rybu zbavíme hlavy, ocasu, šupin, očistíme ji a omyjeme.
Troubu předehřejeme na 200°C.
Na másle zpěníme cibulku, osmahneme šunku a přidáme polovinu hub. Okořeníme, vmícháme vejce a necháme zhoustnout.
Připravenou směsí ze šunky a hub dobře naplníme kapra a zpevníme kuchyňskými jehlami. Pekáč vymažeme máslem, kapra do něj vložíme, zasypeme tymiánem a petželí a pečeme 30 minut.
V menším kastrolu podusíme druhou polovinu hub s vínem a touto směsí pak kapra při pečení poléváme.
Kapra servírujeme s vařeným bramborem.