Kapr s pikantní omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 porce kapr olej na smažení omáčka 2 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 150 ml vývar 1 lžíce solamyl 1 lžíce voda 2 lžíce kečup 2 lžíce sójová omáčka 1 ks cibule (velká) mletý černý pepř na obalení 2 lžíce solamyl 2 lžíce voda
Postup Kapr s pikantní omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli a česnek oloupeme a oboje nasekáme najemno.
Na troše rozehřátého oleje cibuli pomalu restujeme. Když cibule zesklovatí, přidáme česnek a restujeme dozlatova. Pak přidáme vývar, sójovou omáčku a necháme přejít varem. Omáčku zahustíme trochou solamylu rozmíchaného ve vodě. Nakonec přidáme kečup, podle chuti osolíme a opepříme a už jen krátce povaříme.
Rozpálíme si pánev s olejem. Porce kapra důkladně osolíme. Solamyl rozmícháme v troše vody a porce kapra v něm obalíme. Obaleného kapra ihned smažíme z obou stran dozlatova.
Na talíři kapra přelijeme připravenou omáčkou a ihned podáváme.