Kapr s pikantní omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 porce kapr
olej na smažení
omáčka
2 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
150 ml vývar
1 lžíce solamyl
1 lžíce voda
2 lžíce kečup
2 lžíce sójová omáčka
1 ks cibule (velká)
mletý černý pepř
na obalení
2 lžíce solamyl
2 lžíce voda

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli a česnek oloupeme a oboje nasekáme najemno.

  2. Na troše rozehřátého oleje cibuli pomalu restujeme. Když cibule zesklovatí, přidáme česnek a restujeme dozlatova. Pak přidáme vývar, sójovou omáčku a necháme přejít varem. Omáčku zahustíme trochou solamylu rozmíchaného ve vodě. Nakonec přidáme kečup, podle chuti osolíme a opepříme a už jen krátce povaříme.

  3. Rozpálíme si pánev s olejem. Porce kapra důkladně osolíme. Solamyl rozmícháme v troše vody a porce kapra v něm obalíme. Obaleného kapra ihned smažíme z obou stran dozlatova.

  4. Na talíři kapra přelijeme připravenou omáčkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!