Kapří karbanátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
80 g máslo
30 g strouhanka
petrželka
2 ks žloutek
kyselá okurka
400 g kapří maso
350 g vařené nebo prolisované brambory
trocha muškátového oříšku
bramborová kaše
Postup Kapří karbanátky recept
Postup přípravy receptu
-
Vařené, nebo pečené kapří maso zbavíme všech kostí a kostiček a jemně nasekáme.
Máslo utřeme do pěny, přidáme k němu strouhanku, žloutky, prolisované brambory a samozřejmě nasekané kapří maso. Nakonec ještě ochutíme muškátovým oříškem, trochou jemně nasekané petrželky a solí.
Všechny ingredience pořádně promícháme a ze vzniklého těsta tvarujeme karbanátky, které pak obalíme v trojobalu. Smažíme v horkém oleji.
Karbanátky podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.