Kapří karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g máslo
30 g strouhanka
petrželka
2 ks žloutek
kyselá okurka
400 g kapří maso
350 g vařené nebo prolisované brambory
trocha muškátového oříšku
bramborová kaše

Postup přípravy receptu

  1. Vařené, nebo pečené kapří maso zbavíme všech kostí a kostiček a jemně nasekáme.

  2. Máslo utřeme do pěny, přidáme k němu strouhanku, žloutky, prolisované brambory a samozřejmě nasekané kapří maso. Nakonec ještě ochutíme muškátovým oříškem, trochou jemně nasekané petrželky a solí.

  3. Všechny ingredience pořádně promícháme a ze vzniklého těsta tvarujeme karbanátky, které pak obalíme v trojobalu. Smažíme v horkém oleji.

  4. Karbanátky podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!