Kapří špízy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 ks cibule 30 dkg kabanos olivový olej 30 dkg anglická slanina mletá sladká paprika 1 ks celý kapr - filety 1 balíček koření na ryby černý mletý pepř
Postup Kapří špízy recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Slaninu a kabanos nakrájíme na větší kostky.
Filety z kapra nakrájíme na úzké proužky, střídavě napichujeme na jehlu s cibulí, kostkami slaniny a kabanosu. Doporučuji proužky složit a to kůží ven - drží lépe křehké rybí maso, pro lepší napíchnutí na dřevěnou špejli - předem špičkou nože místa pro vpich naseknout.
Připravíme si směs koření a soli, pepře, papriky, kterou dobře promícháme. Celé špízy obalíme v této směsi, narovnáme vedle sebe na tác a pokapeme olivovým olejem. Necháme asi 2 hodiny proležet v chladu.
Špízy grilujeme. Za nevhodného počasí je lze péci i v troubě.
Podáváme s chlebem, ale chutnají i s jakoukoliv úpravou brambor nebo s rýží.