Kapří špízy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks cibule
30 dkg kabanos
olivový olej
30 dkg anglická slanina
mletá sladká paprika
1 ks celý kapr - filety
1 balíček koření na ryby
černý mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Slaninu a kabanos nakrájíme na větší kostky.

  2. Filety z kapra nakrájíme na úzké proužky, střídavě napichujeme na jehlu s cibulí, kostkami slaniny a kabanosu. Doporučuji proužky složit a to kůží ven - drží lépe křehké rybí maso, pro lepší napíchnutí na dřevěnou špejli - předem špičkou nože místa pro vpich naseknout.

  3. Připravíme si směs koření a soli, pepře, papriky, kterou dobře promícháme. Celé špízy obalíme v této směsi, narovnáme vedle sebe na tác a pokapeme olivovým olejem. Necháme asi 2 hodiny proležet v chladu.

  4. Špízy grilujeme. Za nevhodného počasí je lze péci i v troubě.

  5. Podáváme s chlebem, ale chutnají i s jakoukoliv úpravou brambor nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!