Kapustové karbanátky bez masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
strouhanka
majoránka
1-2 ks cibule
1 ks kapusta
1 balíček sójové maso
podle chuti
1 palička česnek

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu uvaříme doměkka ve vroucí osolené vodě. Vaříme ji asi 15 - 20 minut. Kapustu necháme okapat. Kapustu smícháme z vyždímanou sójou, kterou jsme předem připravili podle návodu na obalu.

  2. Kapustu a sóju umeleme včetně cibule a česneku. K mleté směsi přidáme ostatní přísady (vejce, koření). Strouhanku dáme podle potřeby. Z hmoty tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance. Kapustové karbanátky smažíme jako řízky.

  3. Kapustové karbanátky bez masa podáváme s bramborovou kaší a kompotem nebo zeleninovým salátem. Masožravci můžou vyměnit sóju za maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!