Kapustové závitky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 lžíce olej 0.5 lžičky skořice 4 lžíce rozinky 8 listů kapusta 2 lžíce sekaná petrželka 100-200 ml zeleninový vývar 2 lžíce mandlové lupínky 1 svazek jarní cibulka 1 lžíce římský kmín 3 lžíce rajský protlak 300 g vařená rýže na potření olej omáčka sůl 1 lžíce majoránka mletý bílý pepř 1 kelímek bílý jogurt (větší) 1 lžíce římský drcený kmín
Postup Kapustové závitky recept
Postup přípravy receptu
-
Kapustové listy spaříme horkou vodou a krátce blanšírujeme do změknutí. Necháme okapat a vyřízneme tuhá žebra.
Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou jarní cibulku i utřený česnek. Přidáme protlak, rozinky, mandle, kmín, skořici, petrželku a rýži. Vše promícháme. Prohřejeme a poté necháme vychladnout.
Na kapustové listy rozdělíme náplň a svineme do balíčku tak, aby náplň něměla kudy ven, můžeme si pomoci nití. Závitky naskládáme do olejem vytřeného pekáčku spojem dolů, podlijeme trochou vývaru a v předehřáté troubě pečeme 25 - 30 minut na 190 °C. Během pečení přeléváme výpekem, případně vývar ještě dolejeme.
Jogurt smícháme s kmínem, mátou a podle chuti i přisolíme a opepříme. Necháme při pokojové teplotě koření rozložit.
Kapustové závitky rozdělíme na talíře a přeléváme jogurtovou omáčkou.