Karamelový tvarohový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
500 g měkký tvaroh
1 konzerva slezené kondenzované mléko
na ozdobu
čokoládová rýže
podle chuti
ovoce (kiwi,jahody,maliny)

Postup přípravy receptu

  1. Konzervu slazeného mléka dáme zavřenou do vody a vaříme ji 2 hodiny. Dáme vychladit

  2. Úplně vychladlou, nejlépe až druhý den, konzervu otevřeme a zkaramelizované mléko rozšleháme s tvarohem a cukrem. Nakonec lehce přimícháme ušlehanou šlehačku.

  3. Krém dáme do pohárů nebo misek a přidáme jakékoliv čerstvé ovoce.

  4. Nejlepší jsou jahody, maliny nebo kiwi. Nakonec můžeme přizdobit čokoládovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!