Karamelový tvarohový krém recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g cukr 1 kelímek smetana ke šlehání 500 g měkký tvaroh 1 konzerva slezené kondenzované mléko na ozdobu čokoládová rýže podle chuti ovoce (kiwi,jahody,maliny)
Postup Karamelový tvarohový krém recept
Postup přípravy receptu
-
Konzervu slazeného mléka dáme zavřenou do vody a vaříme ji 2 hodiny. Dáme vychladit
Úplně vychladlou, nejlépe až druhý den, konzervu otevřeme a zkaramelizované mléko rozšleháme s tvarohem a cukrem. Nakonec lehce přimícháme ušlehanou šlehačku.
Krém dáme do pohárů nebo misek a přidáme jakékoliv čerstvé ovoce.
Nejlepší jsou jahody, maliny nebo kiwi. Nakonec můžeme přizdobit čokoládovou rýží.