Karbanátky na gril recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 lžička sůl
2 ks vejce
1 hrst strouhanka
2 ks cibule
2 lžičky podravka
1 balíček grilovací koření
1 špetka mletý pepř
1 lžíce sójová omáčka
2 kg mleté maso
10 dkg uzené maso
10 dkg uzený sýr
1 lžíce worchesterová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškeré suroviny - česnek oloupeme a prolisujeme, sýr a maso nakrájíme na kostičky. Všechny ingredience kromě vajec smícháme dohromady a necháme 4 hodiny odležet. Vejce přidáme těsně před grilováním, můžeme přidat ještě i sůl, grilovací koření, dochucovací omáčky a podravku (všeho podle chuti).

  2. Karbanátky děláme menší, aby byly dříve hotové. Dají se udělat i bez česneku a uzeného. Také se dá použít jiný druh mletého masa.

  3. Karbanátky grilujeme ne moc zprudka, nesmějí vytékat.

  4. Karbanátky na gril podáváme s chlebem, hořčicí a kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!