Karbanátky podle Liny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks celer
2 ks mrkev
3 ks houska
250 g uzenina
1 ks kedlubna gigant
podle chuti
sůl
mletý pepř
čerstvá petrželka
papriková vegeta
podle potřeby
strouhanka
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubnu gigant a celer oloupeme, rozkrojíme na osminky a v osolené vodě uvaříme skoro doměkka. Karotku očistíme a nastrouháme, zelenou petrželku nasekáme a namočíme si housky třeba v troše vývaru ze zeleniny.

  2. Uvařenou zeleninu scedíme, necháme vychladnout a potom ji umeleme na masovém mlýnku nebo rozmačkáme šťouchadlem na brambory spolu s namočenou houskou. Nakonec vmícháme nakrájený nebo nastrouhaný salám.

  3. V míse spolu promícháme rozmačkanou směs s uzeninou. Přidáme strouhanou mrkev, sekanou petrželku, vejce, vegetu, sůl, pepř a dobře promícháme. Podle potřeby přidáme i trochu strouhanky. Z hmoty tvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Karbanátky podle Liny smažíme v rozehřátém oleji nebo sádle.

  4. Karbanátky podle Liny podáváme s vařenými brambory a kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!