Karbanátky s jemnou náplní recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 ks cibule 0 svazků petrželová nať 400 g míchané mleté maso 1 ks včerejší houska podle chuti sůl majoránka mletý černý pepř podle potřeby strouhanka mléko olej na smažení náplň 50 g párek 50 g anglická slanina 1-2 ks kyselé okurky 1 ks vejce natvrdo 50 g šunkový salám
Postup Karbanátky s jemnou náplní recept
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou housku namočíme do teplého mléka, vymačkáme a promícháme s mletým masem. Přidáme vychladlou jemně nasekanou cibuli, kterou jsme osmahli na oleji. Dále přidáme sekanou petrželku, strouhanku, vejce, majoránku, pepř, sůl a důkladně promícháme. Směs na karbanátky necháme odležet a zatím si připravíme náplň.
Natvrdo uvařené vejce nakrájíme na kostičky, anglickou slaninu, párek a šunkový salám rozkrájíme na malé nudličky, kyselé okurky jemně nasekáme. Náplň lehce promícháme.
Z připravené masové směsi vytvarujeme 12 stejně velkých kuliček, ze kterých pak tvarujeme stejně velké placičky. Na 6 placiček rozdělíme lžící náplň, přiklopíme zbylými placičkami. Karbanátky s náplní přiklopíme pevně, aby uvnitř nebyl vzduch. Já je v ruce vytvaruji do šišky a znovu utvořím placičky. Ale opatrně, aby náplň neprošla směsí.
Karbanátky s jemnou náplní opékáme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Karbanátky s jemnou náplní podáváme s vařenými brambory a sypeme petrželkou. My máme rádi bramborovou kaši.
Pozn.: Náplň do karbanátků si můžeme upravit podle svých chutí - místo párku dát třeba trvanlivý salám. Ale rozhodně nevynecháváme okurku, dává karbanátkům pěknou chuť.