Karbanátky s jemnou náplní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks cibule
0 svazků petrželová nať
400 g míchané mleté maso
1 ks včerejší houska
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka
mléko
olej na smažení
náplň
50 g párek
50 g anglická slanina
1-2 ks kyselé okurky
1 ks vejce natvrdo
50 g šunkový salám

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou housku namočíme do teplého mléka, vymačkáme a promícháme s mletým masem. Přidáme vychladlou jemně nasekanou cibuli, kterou jsme osmahli na oleji. Dále přidáme sekanou petrželku, strouhanku, vejce, majoránku, pepř, sůl a důkladně promícháme. Směs na karbanátky necháme odležet a zatím si připravíme náplň.

  2. Natvrdo uvařené vejce nakrájíme na kostičky, anglickou slaninu, párek a šunkový salám rozkrájíme na malé nudličky, kyselé okurky jemně nasekáme. Náplň lehce promícháme.

  3. Z připravené masové směsi vytvarujeme 12 stejně velkých kuliček, ze kterých pak tvarujeme stejně velké placičky. Na 6 placiček rozdělíme lžící náplň, přiklopíme zbylými placičkami. Karbanátky s náplní přiklopíme pevně, aby uvnitř nebyl vzduch. Já je v ruce vytvaruji do šišky a znovu utvořím placičky. Ale opatrně, aby náplň neprošla směsí.

  4. Karbanátky s jemnou náplní opékáme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

  5. Karbanátky s jemnou náplní podáváme s vařenými brambory a sypeme petrželkou. My máme rádi bramborovou kaši.

  6. Pozn.: Náplň do karbanátků si můžeme upravit podle svých chutí - místo párku dát třeba trvanlivý salám. Ale rozhodně nevynecháváme okurku, dává karbanátkům pěknou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!