Karbanátky s patizony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1000 g patizon 500 g mleté maso podle chuti česnek sůl majoránka mletý černý pepř podle potřeby strouhanka olej na smažení
Postup Karbanátky s patizony recept
Postup přípravy receptu
-
Na mleté maso nastrouháme slupky zbavené patizony bez jadérek, přidáme vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku a strouhankou zahušťujeme do kašovité hmoty tak dlouho, až se nám nebude lepit na prsty.
Ze směsi utvoříme malé karbanátky. Rozehřejeme tuk na pánvi a zprudka opečeme z každé strany dozlatova.
Můžeme také karbanátky obalit ve vajíčku a strouhance a klasicky osmažit. Jsou dobré jak teplé, tak i na chleba studené.
Karbanátky s patizony podáváme nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.