Karbanátky s patizony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1000 g patizon
500 g mleté maso
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na mleté maso nastrouháme slupky zbavené patizony bez jadérek, přidáme vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku a strouhankou zahušťujeme do kašovité hmoty tak dlouho, až se nám nebude lepit na prsty.

  2. Ze směsi utvoříme malé karbanátky. Rozehřejeme tuk na pánvi a zprudka opečeme z každé strany dozlatova.

  3. Můžeme také karbanátky obalit ve vajíčku a strouhance a klasicky osmažit. Jsou dobré jak teplé, tak i na chleba studené.

  4. Karbanátky s patizony podáváme nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!