Karbanátky v jogurtu 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks vejce
hladká mouka
olej na smažení
300 g mleté maso
omáčka
česnek
1 ks paprika
1 ks rajče
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 kelímek sladká smetana
1 kelímek velký bílý jogurt
podle potřeby
sůl
strouhanka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme karbanátky podlé svého oblíbeného receptu. Mleté maso smícháme s vejcem, prolisovaným česnekem, trochou hladké mouky a strouhankou. Podle chuti je osolíme a opepříme, případně přidáme oblíbené koření.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a karbanátky smažíme asi 10 minut.

  3. Zeleninu očistíme a nakrájíme nebo nasekáme na drobné kostičky. Karbanátky přeložíme na pekáč. Posypeme jej připravenou zeleninou, posypeme vegetou a lehce solí, přiklopíme a dáme do předehřáté trouby. Když je zelenina napůl hotová, zalijeme vše jogurtem smíchaným se sladkou smetanou a odkryté pečeme zhruba dalších 10 minut, aby byla zelenina akorát.

  4. Karbanátky v jogurtu podáváme nejlépe s brambory nebo jejich variantou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!