Karbanátky z kabanosu a paštiky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks vejce
150 g paštika
1 ks strouhaná houska
300 g kabanos nebo junior
podle chuti
mletý pepř
podle potřeby
olej na smažení
na ozdobu
cibule nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Salám nebo kabanos najemno nakrájíme, uzeninu můžeme i pomlít. Přidáme paštiku, nastrouhanou housku, očištěný a rozetřený česnek, žloutky a mírně opepříme. Směs na karbanátky důkladně promícháme.

  2. Ze směsi tvoříme malé karbanátky, které namáčíme do rozšlehaných bílků.

  3. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a karbanátky ihned smažíme.

  4. Karbanátky z kabanosu a paštiky podáváme s bramborem, zelným nebo jiným salátem. Sypeme jemně nakrájenou cibulkou nebo čerstvou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!