Karbanátky z kapra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 list bobkový list
3 kuličky nové koření
1 ks větší cibule
1 lžíce škrobová moučka
80 dkg kapří maso
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
strouhanka
olej na smažení
na obalení
mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Kapří maso vložíme do vroucí osolené vody s bobkovým listem, novým kořením, cibulí a povaříme. Uvařené maso vyndáme, vykostíme a umeleme v mlýnku na maso.

  2. K masu přidáme 2 vejce, podle chuti osolíme, opepříme a zahustíme prosetou strouhankou. Ze směsi uděláme malé placičky. Rozšleháme 2 vejce se škrobovou moučkou a rybí placičky do nich namočíme. Pak je obalíme v mandlových lupíncích.

  3. Kapří karbanátky zvolna usmažíme v rozpáleném oleji.

  4. Karbanátky z kapra podáváme s vařeným bramborem a salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!