Karbanátky z rybího filé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks vejce
1 ks cibule
50 g celer
2 ks houska
600 g rybí filé
1 špetka mletá sladká mouka
podle chuti
sůl
pažitka
kopr
mletý pepř
zelená petrželka
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Housku namočíme. Rybí filé umeleme spolu s vlhkým pečivem, cibulí a celerem.

  2. Do umleté směsi přidáme sekané bylinky, česnek a vše spojíme vejcem. Hmotu na karbanátky ochutíme solí, kořením a podle potřeby zahustíme strouhankou nebo hladkou mouku. Z rybí hmoty vytvarujeme karbanátky. Ty obalíme v mouce a dozlatova je smažíme v rozehřátém oleji.

  3. Karbanátky z rybího filé podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!