Karbanátky z uzené krkovice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 lžíce máslo 2 lžíce polohrubá mouka 500 g uzená krkovice podle potřeby olej vývar strouhanka podle chuti mletý pepř muškátový květ čerstvá petrželka
Postup Karbanátky z uzené krkovice recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme na pánvi a s moukou vymícháme světlou jíšku. Po částech zalijeme menším množstvím vývaru a svaříme na hustou kaši, kterou necháme vychladnout.
Do kaše vmícháme žloutky a nasekanou zelenou petrželku. Ochutíme špetkou mletého pepře a špetičkou muškátového květu. Nakonec přimícháme na masovém strojku umletou syrovou uzenou krkovici. Směs podle potřeby zahustíme strouhankou a opatrně přisolíme.
Prkénko posypeme strouhankou a vytvarujeme na něm karbanátky, které namočíme ve 2 rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Karbanátky z uzené krkovice zvolna smažíme v rozpáleném tuku. Olej je zdravější, škvařené vepřové sádlo chutnější. Dozlatova usmažené uzené karbanátky dáme na papírové ubrousky odkapat od tuku.
Karbanátky z uzené krkovice podáváme s brambory nebo jen tak s pečivem.