Karbanátky z uzené krkovice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce máslo
2 lžíce polohrubá mouka
500 g uzená krkovice
podle potřeby
olej
vývar
strouhanka
podle chuti
mletý pepř
muškátový květ
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme na pánvi a s moukou vymícháme světlou jíšku. Po částech zalijeme menším množstvím vývaru a svaříme na hustou kaši, kterou necháme vychladnout.

  2. Do kaše vmícháme žloutky a nasekanou zelenou petrželku. Ochutíme špetkou mletého pepře a špetičkou muškátového květu. Nakonec přimícháme na masovém strojku umletou syrovou uzenou krkovici. Směs podle potřeby zahustíme strouhankou a opatrně přisolíme.

  3. Prkénko posypeme strouhankou a vytvarujeme na něm karbanátky, které namočíme ve 2 rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Karbanátky z uzené krkovice zvolna smažíme v rozpáleném tuku. Olej je zdravější, škvařené vepřové sádlo chutnější. Dozlatova usmažené uzené karbanátky dáme na papírové ubrousky odkapat od tuku.

  4. Karbanátky z uzené krkovice podáváme s brambory nebo jen tak s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!