Kávový dezert recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g máslo 8 lžic rum 5 ks žloutek 200 g čokoláda na vaření 6 lžic cukr moučka 10 lžic silná černá káva 200 g loupané mandle podle potřeby 2 lžíce rum na vypláchnutí
Postup Kávový dezert recept
Postup přípravy receptu
-
Mandle dvakrát pomeleme, přidáme lžíci cukru i vody a vymícháme na hladkou hmotu. Čokoládu (kvalitnější s větším podílem kakaa) nastrouháme najemno.
Změklé máslo, žloutky i zbylý cukr ušleháme do pěny. Přidáme mandlovou hmotu, čokoládu, studenou kávu i rum. Z ingrediencí vymícháme hladký krém.
Formičky na pudink nebo malé bábovky vypláchneme rumem a rozdělíme do nich krém (je řidší). Necháme v chladničce do druhého dne ztuhnout.
Kávový dezert vyklopíme, obložíme čerstvým ovocem (kiwi, jahody, banán, hroznové víno), ozdobíme šlehačkou a snítkou máty.