Kávový krobeš na italský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
3 lžičky cukr
1 kelímek mascarpone
80 ml silná černá káva
1 balení skořicový cukr
1 balení tvrdý tvaroh
1 balení cukrářské piškoty
na potření
1 ks žloutek
těsto
1 balení listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Rozbalíme listové těsto a celou jeho plochu nastrouháme tvrdý tvaroh. Utřeme jeden kelímek mascarpone s cukrem a opět jej rovnoměrně rozetřeme po celé ploše. Podle chuti lze posypat skořicovým cukrem. Do spodní části těsta položíme ve dvou řadách cukrářské piškoty a zalijeme je přibližně 80 ml studené překapávané kávy. Káva může být i rozpustná.

  2. Od spodní hrany zabalíme do úhledné ruličky, postupujeme podobně jako při přípravě sushi. Po zabalení do ruličky potřeme žloutkem a můžeme opět lehce posypat skořicí.

  3. Krobeše vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme přibližně 15 - 18 minut. Po upečení necháme krobeše vychladnout a nakonec ozdobíme cukrem moučka.

  4. Kávový krobeš na italský způsob podáváme nakrájený na kolečka. Skvělý je i vychlazený a podávaný s kopečkem zmrzliny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!