Kávový krobeš na italský způsob recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 3 lžičky cukr 1 kelímek mascarpone 80 ml silná černá káva 1 balení skořicový cukr 1 balení tvrdý tvaroh 1 balení cukrářské piškoty na potření 1 ks žloutek těsto 1 balení listové těsto
Postup Kávový krobeš na italský způsob recept
Postup přípravy receptu
-
Rozbalíme listové těsto a celou jeho plochu nastrouháme tvrdý tvaroh. Utřeme jeden kelímek mascarpone s cukrem a opět jej rovnoměrně rozetřeme po celé ploše. Podle chuti lze posypat skořicovým cukrem. Do spodní části těsta položíme ve dvou řadách cukrářské piškoty a zalijeme je přibližně 80 ml studené překapávané kávy. Káva může být i rozpustná.
Od spodní hrany zabalíme do úhledné ruličky, postupujeme podobně jako při přípravě sushi. Po zabalení do ruličky potřeme žloutkem a můžeme opět lehce posypat skořicí.
Krobeše vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme přibližně 15 - 18 minut. Po upečení necháme krobeše vychladnout a nakonec ozdobíme cukrem moučka.
Kávový krobeš na italský způsob podáváme nakrájený na kolečka. Skvělý je i vychlazený a podávaný s kopečkem zmrzliny.