Kebab z mletého masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 lžička sůl sůl 2 ks vejce 1 ks cibule tymián 1,5 dl voda estragon oregano 2 lžíce hladká mouka 2 lžíce zakysaná smetana 500 g mleté hovězí maso 100 g bílý jogurt 1/2 lžičky drcený kmín drcený kmín 500 g mleté vepřové maso 1 špetka mletý černý pepř 100 g jogurtová majonéza 1 lžička koření čubrica
Postup Kebab z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Obě mletá masa smícháme. Velkou cibuli očistíme, nakrájíme najemno a vsypeme k masu. Přidáme vejce, mouku, sůl, pepř, ostatní koření a vodu. Důkladně promícháme a směs necháme chvíli odležet v chladu
Mezitím si připravíme omáčku. Česnek očistíme a prolisujeme. Spojíme jogurt, majonézu a zakysanou smetanu. Omáčku ochutíme česnekem, solí, pepřem a mletým kmínem
Předehřejeme troubu na 220 °C. Z masové hmoty namočenýma rukama tvoříme šišky, které klademe na rošt. Rychle zapečeme v troubě. Jakmile se maso zpotí, snížíme teplotu na 175 °C a šišky obrátíme. Pak je dopečeme
Kebaby z mletého masa vložíme do misky s alobalem, zabalíme a vrátíme do vypnuté trouby. Budou dobře šťavnaté
Kebab z mletého masa podáváme s pečivem, česnekovou omáčkou a zdobíme zeleninou.