Kefírové lívance s borůvkami a tvarohem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
2 lžíce cukr
olej
1/2 lžičky sůl
1 ks vejce
1/2 lžíce solamyl
voda
1/2 l kefír
tvaroh
150 g borůvky
250 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na lívance si připravíme veškeré ingredience, aby měly pokojovou teplotu. Do mísy vylijeme kefír, přidáme polohrubou mouku, vejce, sůl a cukr. Vše důkladně promícháme a necháme alespoň 15 minut odležet

  2. Na olejem vymaštěném lívanečníku či pánvi smažíme z těstíčka malé lívance

  3. Na omáčku do kastrůlku nasypeme solamyl, přidáme pár lžic vody (asi 4) a přisypeme borůvky (nejlépe z poloviny množství rozmačkané) a cukr. Vše povaříme alespoň 2 minuty

  4. Kefírové lívance s borůvkami a tvarohem podáváme. Navrch můžeme posypat strouhaným tvrdým tvarohem a posypat cukrem, případně zalít zakysanou smetanou s cukrem. Kefírové lívance s borůvkami a tvarohem podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!