Kefírový dortík recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 g máslo
2 lžíce mléko
80 ml voda
1 ks citron
500 ml kefír
100 g jahody
200 g jahody
150 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
tuk na vymazání
200 g máslové sušenky
1 balíček červené dortové želé
15 g prášková želatina

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrobíme a zvlhčíme mlékem. Přidáme změklé máslo a vypracujeme "těsto", které vtlačíme na dno vymazané dortové formy (20cm)

  2. Z citronu nastrouháme kůru i vymačkáme šťávu a smícháme s kefírem, moučkovým i vanilkovým krémem

  3. Želatinu vsypeme do vody, zamícháme a 5 minut necháme bobtnat. Pak ji zahřejeme a za stálého míchání přivedeme před bod varu, nevaříme! Vlijeme do ochuceného kefíru a dobře rozmícháme. Když směs začíná tuhnout, vsypeme do ní překrájené jahody a promícháme

  4. Náplň rozetřeme na sušenkový korpus, uhladíme a dort uložíme do ledničky minimálně na 2 hodiny zatuhnout

  5. Dortové želé připravíme podle návodu. Dort ozdobně poklademe jahodami a zalijeme želé. Vrátíme do ledničky a necháme zcela ztuhnout

  6. Musíme počítat s dobou tuhnutí, nejlépe do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!