Kefírový dortík recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 g máslo 2 lžíce mléko 80 ml voda 1 ks citron 500 ml kefír 100 g jahody 200 g jahody 150 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr tuk na vymazání 200 g máslové sušenky 1 balíček červené dortové želé 15 g prášková želatina
Postup Kefírový dortík
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrobíme a zvlhčíme mlékem. Přidáme změklé máslo a vypracujeme "těsto", které vtlačíme na dno vymazané dortové formy (20cm)
Z citronu nastrouháme kůru i vymačkáme šťávu a smícháme s kefírem, moučkovým i vanilkovým krémem
Želatinu vsypeme do vody, zamícháme a 5 minut necháme bobtnat. Pak ji zahřejeme a za stálého míchání přivedeme před bod varu, nevaříme! Vlijeme do ochuceného kefíru a dobře rozmícháme. Když směs začíná tuhnout, vsypeme do ní překrájené jahody a promícháme
Náplň rozetřeme na sušenkový korpus, uhladíme a dort uložíme do ledničky minimálně na 2 hodiny zatuhnout
Dortové želé připravíme podle návodu. Dort ozdobně poklademe jahodami a zalijeme želé. Vrátíme do ledničky a necháme zcela ztuhnout
Musíme počítat s dobou tuhnutí, nejlépe do druhého dne.