Klasická česnečka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
3 špetky sůl
1 lžíce majoránka
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
1 l voda
2 plátky chléb
1 plátek uzené maso
10 dkg tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory nakrájíme na kostičky.

  2. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, česnek a uzené nakrájené na kostičky. Potom zalijeme vodou, přidáme nakrájené brambory, sůl a majoránku. Základ česnečky necháme vařit do změknutí brambor. Před koncem vaření můžeme přidat ještě pár dalších prolisovaných stroužků česneku pro zvýraznění chuti.

  3. Mezitím si osmažíme chleba na kostičky a nastrouháme tvrdý sýr.

  4. Klasickou česnečku rozdělíme do talířů a každou porci posypeme krutony chleba a strouhaným sýrem. Klasickou česnečku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!