Klasická česnečka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 3 špetky sůl 1 lžíce majoránka 1 ks cibule 2 lžíce sádlo 1 l voda 2 plátky chléb 1 plátek uzené maso 10 dkg tvrdý sýr
Postup Klasická česnečka recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory nakrájíme na kostičky.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, česnek a uzené nakrájené na kostičky. Potom zalijeme vodou, přidáme nakrájené brambory, sůl a majoránku. Základ česnečky necháme vařit do změknutí brambor. Před koncem vaření můžeme přidat ještě pár dalších prolisovaných stroužků česneku pro zvýraznění chuti.
Mezitím si osmažíme chleba na kostičky a nastrouháme tvrdý sýr.
Klasickou česnečku rozdělíme do talířů a každou porci posypeme krutony chleba a strouhaným sýrem. Klasickou česnečku ihned podáváme.