Klasická houbová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 dkg houby
1 ks masox
5 lžic hladká mouka
2 ks střední cibule
1 svazek čerstvá petrželka
2 dl smetana na vaření
podle potřeby
rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky. Houby očistíme, nakrájíme na plátky.

  2. Cibulku osmažíme na trošce oleje, přidáme houby, masox a podlijeme vodou. Dusíme do změknutí hub, poté přilijeme základ pro omáčku. Omáčku připravíme tak, že ve smetaně rozmícháme hladkou mouku.

  3. Klasickou houbovou omáčku ještě chvíli povaříme, dochutíme solí a nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!