Klasická kukuřičná kaše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
750 g kukuřičná mouka
200 g balkánský sýr
podle chuti
sůl
kyselá smetana

Postup přípravy receptu

  1. Kukuřičnou mouku sypeme pomalu za stálého míchání do vroucí osolené vody, pak kaši odstavíme a mícháme dále. Potom slijeme přebytečnou vodu a kaši přelijeme na plochý pekáč. Chvíli necháme na plotně nebo v troubě odpařit vodu.

  2. Když je kaše kompaktní, vyklopíme ji na desku a nití ji rozřízneme na 4 - 8 dílů, které dáme ještě teplé na talíře. Posypeme balkánským sýrem, pokapeme rozmíchanou smetanou a posypeme na kostky nakrájenou a vyškvařenou slaninou.

  3. Klasickou kukuřičnou kaši podáváme jako předkrm nebo jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!