Klasická olejová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

125 ml olej
1 špetka sůl
4 ks vejce
200 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
350 g polohrubá mouka
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Žloutky vyšleháme za postupného přidávání cukru do pěny. Poté po dávkách opatrně všleháme olej. Přimícháme prosátou mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Přilijeme mléko a promícháme. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta.

  3. Těsto vlijeme opatrně do vymazané a vysypané formy. Vložíme do trouby a pečeme na 170 °C 50 - 55 minut.

  4. Upečenou olejovou bábovku necháme asi 10 minut chladnout. Poté bábovku vyklopíme a necháme vychladnout úplně. Podle chuti posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!