Klasická olejová bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 125 ml olej 1 špetka sůl 4 ks vejce 200 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 200 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 350 g polohrubá mouka na ozdobu cukr moučka podle potřeby tuk na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Klasická olejová bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky vyšleháme za postupného přidávání cukru do pěny. Poté po dávkách opatrně všleháme olej. Přimícháme prosátou mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Přilijeme mléko a promícháme. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta.
Těsto vlijeme opatrně do vymazané a vysypané formy. Vložíme do trouby a pečeme na 170 °C 50 - 55 minut.
Upečenou olejovou bábovku necháme asi 10 minut chladnout. Poté bábovku vyklopíme a necháme vychladnout úplně. Podle chuti posypeme moučkovým cukrem.