Klobásová buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 2 dl mléko 1 balíček prášek do pečiva 20 dkg polohrubá mouka 20 dkg tvrdý sýr (eidam) 20 dkg pikantní klobása nebo uzené maso podle potřeby strouhanka na vysypání sádlo na vymazání
Postup Klobásová buchta recept
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, na malé kostičky nasekanou klobásu, vejce, mléko a důkladně promícháme.
Vznikne těsto, které nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech.
Klobásovou buchtu pečeme při 180 °C dozlatova.
Po upečení necháme buchtu krátce vychladnout, nakrájíme a podáváme jako chuťovku. Je dobrá i studená.